Βιογραφικό

Aγαπητοί συμπολίτες,

Ονομάζομαι Λουκάς Γκικόπουλος, γεννήθηκα στις 15 Αυγούστου του 1979 στο Θούριο Βοιωτίας, όπου και μεγάλωσα, μέχρι να μετακομίσω με την οικογένεια μου, στην ηλικία των 14 ετών, στην Λιβαδειά.

Γονείς μου είναι ο Σπύρος και η Γαρυφαλλιά Γκικοπούλου με καταγωγή από το Θούριο και το Ακόντιο αντίστοιχα, ενώ την αδελφή μου την λένε Μαρία.

Είμαι παντρεμένος με την Γιάννα Νικολάου, απόφοιτο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία εργάζεται ως υπάλληλος της Cosmote. Μαζί έχουμε μία κόρη 6 ετών που ονομάζεται Νάγια.

Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς, ενώ στην συνέχεια φοίτησα στην σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο Χανίων. Σήμερα είμαι τελειόφοιτος της σχολής Δημοσίας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 2011, συνειδητή επιλογή υπήρξε για εμένα, η επαγγελματική μου ενασχόληση ως αγρότης της Βοιωτικής γης.

Εχω διατελέσει  Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Στερεά Ελλάδα, Πρόεδρος  ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ  Χανίων, ενώ έχω  θητεύσει ως σύμβουλος του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Γ. Βολουδάκη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το παράκτιο ψάρεμα. Ξεχωριστή τιμή για εμένα υπήρξε η ανάδειξή μου ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Παράκτιας Αλιείας, ύστερα από την συμμετοχή μου στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος