Ένσταση – Προσφυγή

Φίλες και φίλοι,

Με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς απορρίφθηκε η <<προσφυγή – ένσταση>> που είχα καταθέσει την 21/06/2019 κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία έγινε η επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχικών και επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 26ης  Μαΐου 2019 και της 2ας  Ιουνίου 2019.

Κατά συνέπεια δεν θα είμαι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων την τετραετία 2019 – 2023.

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν την 26η  Μαΐου, 825 συμπολίτες μου (459 στην εκλογική περιφέρεια Λεβαδέων και 366 στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες) με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δίνοντας μου έναν από τους σταυρούς προτίμησης που δικαιούνταν.

Αυτή σας η εμπιστοσύνη με ανέδειξε δεύτερο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Λεβαδέων και πρώτο στην Εκλογική Περιφέρεια Χαιρώνειας(στην οποία ήμουν υποψήφιος) με τον συνδυασμό <<ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ>>.

Η ερμηνεία όμως του νόμου 4555/2018 απέδωσε 10 από τους συνολικά έντεκα δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού <<ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ>> στην Εκλογική Περιφέρεια Λεβαδέων και έναν στην Εκλογική Περιφέρεια Κορώνειας.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή σε εμένα, αλλά και σε όλους εσάς, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η έμπρακτη και διαπροσωπική συμπαράσταση και αγωνία σας ήταν και είναι μέχρι και σήμερα συγκινητική.

Για εμένα υπήρξε καθήκον να καταθέσω ένσταση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, παρότι αυτό μου κόστισε συναισθηματικά και οικονομικά.

Καθήκον απέναντι σε όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όσους δεν μπόρεσαν να με ψηφίσουν, αλλά θεώρησαν άδικο το αποτέλεσμα και μου το έδειξαν με κάθε ευκαιρία.

Καθήκον απέναντι σε όσους συμπολίτες μου κατήλθαν στις εκλογές με άλλους συνδυασμούς, αλλά θεωρούσαν ότι η παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε να προσδώσει κάτι θετικό.

Καθήκον απέναντι στους συνάδελφους αγρότες, που όπως μαζί αγωνιούμε και μοιραζόμαστε τις επαγγελματικές μας ανησυχίες , έτσι ακριβώς μοιραστήκαμε και την αγωνία μας για το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών.

Καθήκον απέναντι στην Εκλογική Περιφέρεια Χαιρώνειας, της οποίας αποτελώ γόνος και στην οποία αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά,  και τους ανθρώπους αυτής που με στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις, με εμπιστεύτηκαν αλλά και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται ώστε να υποστηρίξω τα θέλω τους και να αναδείξω τα προβλήματά τους.

Προφανώς είναι απολύτως σεβαστή από εμένα η απόφαση του δικαστηρίου, παρότι θεωρώ ότι η ερμηνεία του νόμου 4555/2018 δεν εκφράζει την λαϊκή βούληση.

Πλέον θα είμαι ένας ενεργός πολίτης, όπως πρέπει να είμαστε όλοι, που θα αγωνιά για το μέλλον του τόπου μας και θα διατυπώνει την άποψη του όπως του επιβάλλει η συνείδησή του.

Όσο μου το επιτρέπει ο προσωπικός μου χρόνος (οικογένεια και φίλοι) αλλά και η επαγγελματική μου ενασχόληση, θα βρίσκομαι δίπλα σε όλους εσάς,  θα μοιράζομαι τις αγωνίες σας και θα ακούω τα θέλω σας.

Θέλω να ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία στον φίλο Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα και στους φίλους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού <<ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ>>, και να τους υποσχεθώ ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους  εάν χρειαστούν την βοήθειά μου.

Εύχομαι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων να επικρατήσει σύνεση, συναίνεση και να αποφευχθούν ανούσιες και στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στον τόπο μας.

Η σύνθεση άλλωστε του Δημοτικού συμβουλίου μπορεί να εγγυηθεί τα παραπάνω, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Καλορίζικοι και σιδερένιοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

                                                                                                                                                                                                   Με σεβασμό    

                                                                                                                                                                                       Λουκάς Σπ. Γκικόπουλος

Με ετικέτα: